JESSY WILSON – PHASE

Met de Amerikaanse zangeres Jessy Wilson uit Brooklyn, New York zijn we helemaal in de wereld van de R&B-muziek beland. Zij begon in 2013 aan haar carrière als backing vocaliste bij Alicia Keys en ze was van 2013 tot 2017 de helft van het rockduo ‘Muddy Magnolias’. Daarnaast componeerde ze liedjes samen met R&B- en soulzanger John Legend en met hip-hoppers Usher en Kanye West. Bovendien werd ze ook al genomineerd voor een ‘Grammy Award’ als songschrijfster, dit allemaal vooraleer ze aan het uitbrengen van een eerste eigen soloplaat begon te denken.

Dat is nu echter toch gebeurd met het elf songs tellende album “Phase” dat volgt op de release van haar eerste solosingle “Love & Sophistication” (zie video) aan het begin van 2019. Producer van deze plaat is Patrick Carney, de soundbepalende drummer van de Amerikaanse bluesrockformatie ‘The Black Keys’. De verschillende fases in haar carrière als muzikante vormden de inspiratie voor de songs die op dit debuutalbum” Phase” zijn terechtgekomen.

De vakpers durft Jessy Wilson wel eens te vergelijken met R&B- en soullegendes als Aretha Franklin, Gladys Knight of Curtis Mayfield, maar dat lijkt ons toch net nog iets te voorbarig. Helemaal onbegrijpelijk zijn deze vergelijkingen dan ook weer niet, want enkele nummers op “Phase” hebben inderdaad behoorlijk wat hitpotentieel. Dan denken we vooral aan de openingstrack “Oh, Baby!”, de emotionele soulballads “Waiting On …” en “LA Night”, de groovy R&B-tracks “Stay Cool” en “Cool One” en het melodieuze popliedje “What’s Wrong?”.

Als ervaren songschrijfster heeft Jessy Wilson nu ook duidelijk haar ongeëvenaard zangtalent ontdekt bij de opname van dit debuutalbum “Phase”. Wellicht blijkt die eerste plaat later ook maar één fase in haar succesrijke muzikale carrière te zijn. We durven te vermoeden dat we haar in de volgende jaren nog wel een aantal keren in de bovenste regionen van de hitlijsten zullen kunnen terugvinden met liedjes die ze niet meer voor anderen zal componeren, maar die ze zelf op haar toekomstige platen zal gaan zingen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: May 3rd / 30 Tigers

video